La munte a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 15.2 l/mp, la Cavnic. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari izolate la munte de pana la 61 km/h la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost de 3 grade la Targu Lapus, Baia Mare si 4 grade la Ocna Sugatag si Sighetu Marmatiei. Local s-a semnalat ceata.

Aseara stratul de zapada era prezent pe arii extinse si masura pana la 118 cm, la Cavnic.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -5 grade la Sighetu Marmatiei, -4 grade la Ocna Sugatag si Cavnic, -1 grad in Baia Mare, 0 grade la Targu Lapus. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Sighetu Marmatiei -6 grade. La Vf. Iezer termometrele au inregistrat valoarea de -14 grade.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Zapada framantata se gaseste depusa pe carosabil doar pe DN 18, in Pasul Gutai, intre km 18 si km 35 si masoara pana la 1 cm. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Gutai, intre km 18 si km 35, respectiv in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. Fulguieste in Pasul Gutai si pe Dealul Huta Certeze, precipitatii sub forma de lapovita cad la Borsa.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 12 utilaje si au imprastiat 16 tone sare.

Pe sectoarele de drumuri nationale au cazut precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in zona de munte si a plouat in zona de deal si campie. In zona de munte pe carosabilul sectoarelor de drumuri judetene se gaseste, partial un strat de zapada framantata, iar in zona de ses carosabilul este curat, dar umed. Raman inchise temporar circulatiei publice DJ 183 Valea Neagra-Izvoare si DJ 183A Mara-Runcu. Angajatii societatii au actionat cu 33 utilaje si au raspandit 524 tone material antiderapant.

Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor. A ramas nealimentat Vf. Ignis, zona drumului forestier ”Boriste” a ramas impracticabila si pune in pericol integritatea fizica a persoanelor, datorita copacilor care se prabusesc sub greutatea zapezii.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost in crestere, dar raman influentate de fenomenele de iarna. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Lapus, Suciu si Firiza. Pod de gheata exista format pe raul Mara, pe cursul raurilor Iza, Botiza si Mara sunt poduri de gheata cu ochiuri, iar pe raurile Firiza si Cavnic poduri de gheata suspendate.

Stratul de zapada masoara: 117 cm la Cavnic, 98 cm la Firiza, 95 cm in Pasul Gutai, 90 cm la Baiut, 67 cm la Grosii Tiblesului, 63 cm la Coroieni si Luhei, 45 cm pe Valea Vaserului, 42 cm la Razoare, 40 cm la Lapusel, Leordina, Poiana Borsa si Suciu de Jos, 38 cm in Baia Borsa, Moisei si Targu Lapus, 25 cm in Baia Mare, 20 cm la Vf. Iezer, 17 cm la Ocna Sugatag, 10 cm la Sighetu Marmatiei.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -4 grade la Sighetu Marmatiei, -3 grade la Borsa, Cavnic si Ocna Sugatag, -2 grade in Baia Mare, Somcuta Mare, Seini, Baia Sprie si -1 grad la Targu Lapus.

Salvamont Maramures a comunicat ca se mentine pericolul producerii de avalansa in Muntii Maramuresului si Muntii Gutai (Creasta Cocosului). Rugam amatorii de drumetii montane sa tina cont de recomandarile salvamontistilor si jandarmilor montani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și