În weekend, un atac similar i-a vizat pe fanii celebrului serial Game of Trones.

„Mesajul va fi trimis sub forma „uite un video pe care trebuie să-l vezi neapărat” sau „uite o ştire foarte interesantă către toţi prietenii victimei. În momentul în care unul din ei dă un click pe link li se va promite un videoclip extraordinar şi li se va cere să instaleze şi o aplicaţie”, a declarat Liviu Arsene, specialist IT, pentru Digi 24.
Accesarea link-ului care te îndeamnă să vizonezi un videoclip îi deschide atacatorului calea către toate informaţiile personale aflate în computer. Totul se întâmplă în câteva secunde.

Odată ce apasă butonul „Play” pentru a rula filmul, utilizatorul este direcționat catre o platformă web care citește datele relevante despre sistemul acestuia (sistem de operare, browser etc.) și utilizează aceste informații pentru a-l direcționa în final către o pagină care servește o formă de malware dedicată sistemului acestuia, explică instituția.

Astfel de atacuri le aduc sume uriaşe de bani celor care le iniţiază. Chiar dacă nu reuşesc să vă fure datele personale, obţin profit umplându-vă calculatorul de viruşi care plasează reclame. Fiecare click pe o astfel de reclamă înseamnă bani în conturile atacatorilor.

„Întotdeuna exercitaţi un minim de atenţie atunci când primiţi mesaje de la persoane cu care nu vorbiţi tot timpul şi întrebaţi: eşti sigur că asta vrei să-mi trimiţi?”, a declarat Liviu Arsene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și