Autoritățile norvegiene au hotărât să prelungească până la data de 11 noiembrie 2022 controalele din porturile de conexiune cu feribotul din punctele de frontieră cu Regatele Danemarcei și Suediei, precum și cu R.F. Germania.

Cetățenii români sunt informați să aibă în permanență asupra lor un act de identitate valabil
„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Regatul Norvegiei, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională)”, de arată în comunicatul emis de MAE.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +472256237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Nu în ultimul rând, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://ankara.mae.ro, http://istanbul.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și