Ziarul The Guardian şi televiziunea Sky News au raportat cazul, care se putea transforma în tragedie dacă sângele rece (şi norocul) singurului pasager de la bordul aeronavei nu ar fi remediat situaţia.

Incidentul s-a petrecut marţi seară deasupra zonei North Lincolnshire, în nord - estul Angliei. Pilotul a alertat turnul de control imediat după ce starea lui s-a agravat, şi a început să dea îndrumări pasagerului său care nu mai condusese un avion niciodată. Ajutorul a venit şi de la turnul de control, prin radio, de la instructorul de zbor Roy Murray, împreună cu un alt antrenor care a fost chemat în grabă la aeroportul Humberside pentru a ajuta pasagerul cu comenzile. La a patra încercare, avionul a aterizat pe pistă.

Pasagerul a reuşit într-o "acţiune extraordinară", a spus Murray la BBC. "Nu cunoştea instrumente de bord, nu reuşea să aprindă luminile şi a trebuit să aterizeze aproape pe întuneric". După aterizare în camera de control au izbucnit aplauzele. Pilotul avionului, raportează mass-media britanică, a murit după ce a fost internat la spital. Nu este clară cauza decesului. Autorităţile au deschis o anchetă. Se pare că cei doi au decolat în zori de pe aerodromul de la Doncaster, situat la 40 km de Humberside.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet