Tânăra are următoarele semnalmente: 1,65 m., constituţie atletică, păr șaten și ochi căprui.

Persoanele care dețin informații ce pot conduce la depistarea tinerei sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

ACTUALIZARE (axanews.ro)

În realitate, adolescenta a plecat voluntar de acasă în 7 septembrie 2018, cu acordul bunicii, nu în urmă cu două săptămâni, cum greșit s-a menționat în mediatizarea făcută inițial.

Membri ai familiei minorei au luat legătura cu AxaNews.ro și ne-au comunicat faptul că aceasta nu ar fi nicidecum dispărută, ci se știe exact unde este. În plus, ni s-a spus faptul că tânăra a plecat de bunăvoie. De altfel, cei care au sesizat poliția cu privire la faptul că fata nu este de găsit sunt cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Maramureș. Acordul de mediatizare a fost aprobat în urmă cu câteva zile.

Fiind în plasament la bunică, asistenții sociali spun că aveau obligația să o monitorizeze permanent, pentru a se asigura că adolescenta este în regulă. „În privința minorei în vârstă de 16 ani, DGASPC Maramureș a instituit măsura de protecție în luna iunie 2018. Este vorba despre plasament la familia extinsă, având în vedere că mama era decedată, iar tatăl minorei plecat la muncă în străinătate. Măsura a fost luată și pentru că minora nu avea acte de identitate. În urma vizitei de monitorizare din luna septembrie, s-a constatat că minora lipsește de la domiciliu, bunica declarând că a plecat cu acordul dânsei. Reprezentanții autorizați ai instituției noastre au reușit o singură dată să ia legătura cu minora, având în vedere că a refuzat să ofere date de contact de orice fel. În aceste condiții, instituția noastră a raportat organelor de poliție faptul că minora este dispărută de la domiciliul bunicii, solicitând efectuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și