"Realizarea acestei plăci reprezintă o inițiativă privată a primarului orașului Dragomirești, Vasile Țiplea și a fost făcută din fondurile sale private. Unitatea școlară nu a fost reabilitată de 70 de ani, respectiv din anul 1950, iar edilul a dorit să vină cu o amprentă personală la finalizarea lucrărilor. Investiția în sumă de 3,5 milioane de lei a fost realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar lucrările au fost realizate în mai puțin de doi ani.În ceea ce privește placa "Pro Memoria" care este proprietatea privată a primarului din Dragomirești, aceasta va fi amplasată într-o zonă neutră, într-o locație privată aleasă de primarul Vasile Țiplea și nu va rămâne pe peretele școlii.Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Consiliul Județean Maramureș nu au fost consultați cu privire la realizarea acestei plăci prezentată doar la finalul ceremoniei, însă primarul din Dragomirești ne-a asigurat că va fi mutată într-o nouă locație la scurt timp după inaugurarea unității de învățământ." se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Luni, 8 septembrie, la Școala Gimnazială "Liviu Rebreanu" din Dragomirești, în cadrul festivității de deschidere a noului an școlar, pe unul dintre pereții școlii a fost amplasată o placă pe care scrie că reabilitarea școlii s-a făcut "din mila lui Dumnezeu", fiind trecute și numele prim-ministrului Viorica Dăncilă, al directorului școli și al președintelui Consiliului Județean Maramureș.

"Pomelnicul" pentru Dancila si Zetea a stat doar 24 de ore pe peretele scolii reabilitate din Dragomiresti. Reactia internautilor l-a facut pe primar sa dea jos placa din granit. Au ramas pe pereti doar urmele chitului proaspat cu care s-au astupat gaurile.

"Pro Memoria" va retine doar normalitatea. Scoala a fost reabilitata cu bani publici, precizează Romeo Dobocan în Atac la Cenzură

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și