Pentru sesiunea de admitere august-septembrie 2018, locurile alocate unităților de învățământ sunt următoarele:

- Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti – 305 locuri (dintre care 8 locuri pentru romi, 6 locuri pentru maghiari şi 4 locuri pentru alte minorităţi). Concursul de admitere la Academia de Poliţie se desfăşoară în perioada 31 iulie – 24 august şi are două probe, respectiv probele eliminatorii şi proba de evaluare a cunoştinţelor. Înscrierea candidaţilor se va face până la data de 25 mai 2018.
- Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.279 de locuri (dintre care 30 de locuri pentru romi și 10 locuri pentru alte minorităţi);
- Şcoala de Agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 290 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi și 3 locuri pentru alte minorităţi).

Sesiunea ianuarie 2019:

- Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.275 de locuri (dintre care 30 de locuri pentru romi și 10 locuri pentru alte minorităţi);
- Şcoala de Agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 290 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi și 3 locuri pentru alte minorităţi).

Cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere la școlile de poliție se pot depune până la data de 15 iunie 2018 pentru sesiunea august-septembrie 2018, respectiv 23 noiembrie 2018 pentru sesiune ianuarie 2019.

Prima etapă de selecţie a candidaţilor care optează pentru Şcolile de Agenţi de Poliţie constă în evaluarea psihologică și examinarea medicală a candidaților, aceste activități realizându-se la unităţile care au recrutat candidaţii (inspectorate județene de politie și Poliția Capitalei).

A doua etapă constă în contravizita medicală și proba de evaluare a performanței fizice. Aceste activități se realizează la sediul unităților de învățământ.

A treia etapă constă în examenul de verificare a cunoştinţelor printr-un test–grilă la disciplinele limba română şi limba străină (limba engleză sau limba franceză, potrivit opţiunii la înscriere).

Condiţiile legale de participare, etapele de recrutare şi selecţie şi alte informaţii utile se găsesc pe site-ul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, respectiv http://mm.politiaromana.ro.

Înscrierile şi depunerea dosarelor de candidat se efectuează în zilele lucrătoare, între orele 09.00 – 14.00 la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, din municipiul Baia Mare, str. 22 Decembrie, nr. 37 – Serviciul Resurse Umane, telefon 0262-207.711, de unde pot fi obţinute şi alte relaţii suplimentare.

Mult succes tuturor candidaților!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet