După ce ieri au fost examinați de către senatori și deputați patru dintre membrii Cabinetului, dintre care doar unul a primit aviz pozitiv, astăzi alți șapte titulari de portofolii vor trece prin formalitățile audierilor parlamentare. Are detalii corespondentul Europa Fm la Parlament, Cristian Citre:

Ministrul Economiei, cel al Lucrărilor publice și cel al Tineretului și Sportului sunt primii dintre cei șapte membri ai Cabinetului Orban 2 care se vor prezenta, încă de dimineață, la audierile din comisiile parlamentare.

Vor urma după prânz miniștrii Justiției, Educației, Afacerilor Externe și Culturii, urmând ca ultimii cinci miniștri propuși în noul guvern să se prezinte mâine în fața parlamentarilor.

Audierile sunt o simplă formalitate din punct de vedere legal, deoarece este deja unanim acceptat că guvernul va fi respins inclusiv cu concursul liberalilor, care mai fac astfel un pas spre alegerile anticipate.

Din punct de vedere politic însă, audierile din Parlament sunt o ocazie pentru celelalte partide, dar mai ales pentru PSD, să încerce zugrăvească o imagine cât mai negativă a guvernului liberal condus de Ludovic Orban.

Astfel că ieri, dintre cei patru miniștri audiați, doar unul a primit aviz pozitiv – titularul de la Apărare, Nicolae Ciucă. Ceilalți trei – Florin Cîțu, Costel Alexe și Marcel Vela au fost respinși, la avizele negative contribuind inclusiv parlamentarii USR.

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului în care este programat votul de învestitură al Guvernului Orban 2 va avea loc lunea viitoare. Dacă acest Cabinet va fi respins și la fel se va întâmpla și cu următorul, președintele Klaus Iohannis va putea dizolva Parlamentul, iar alegerile anticipate ar putea avea loc la jumătatea lunii iunie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet