Este vorba de un nou episod de agresiune, de această dată verbală, a parlamentarilor AUR după ce, anterior, liderul formațiunii l-a agresat fizic pe ministrul Virgil Popescu chiar de la tribuna Parlamentului. În urma incidentului, Ovidiu Ganț a solicitat Parchetului General să se sesizeze pentru faptă.

Stoica și-a motivat gestul spunând că a calificat drept „naziste” metodele folosite în comisia de regulament a Parlamentului. El a continuat, apoi, spunând că „Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat la Tribunalul de la Nurenberg și considerat nazist”.

”Am spus foarte clar: contextul în care s-a desfăşurat această şedinţă a fost unul în răspăr cu normele constituţionale, cu normele Comisiei de la Veneţia privind transparenţa, iar asemenea fapte de a cataloga şi pedepsi un individ, un grup întreg pentru tot ce face un individ sunt metode naziste. De aceea m-am şi adresat cu acest cuvânt”, a spus Stoica, susținând că a făcut „o declarație politică”.

Deputatul Ovidiu Ganț a cerut Parchetului General să se sesizeze în această speță.

„În baza articolului Regulamentului care prevede că pot sesiza plenului probleme în desfăşurarea mandatului, doresc să informez plenul asupra următoarelor: astăzi am fost victima unei agresiuni verbale fără precedent din partea unui deputat AUR, numitul Ciprian Titi Stoica.

De 17 ani sunt membru al Camerei Deputaţilor şi niciodată nu mi-am permis să jignesc vreun coleg sau să aduc injurii cuiva, cu atât mai puţin unui membru al Camerei. Astăzi dimineaţă, în timpul şedinţei de Regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist, insistând în continuare citez - «ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti»”, a afirmat Ganţ, în plenul Camerei Deputaţilor.

Titi Stoica este unul dintre deputații AUR care, în septembrie 2021, l-a evacuat cu forța pe deputatul PNL Florin Roman de la conducerea ședinței Parlamentului. Stoica a fost poreclit „Titi Patru Mâini”, după ce a votat dublu la votul pentru bugetul de stat.

În vârstă de 39 de ani, Stoica este absolvent de liceu și a lucrat ca șef de stație de metrou, paznic și ajutor de bucătar în Londra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și