Responsabila pentru agricultură, Peta Lane, a declarat unei comisii a Senatului din Canberra că departamentul său este la curent cu probele prezentate într-o instanţă din Londra care sugerează că Heard şi partenerul ei de la acel moment, Johnny Depp, au oferit cu bună ştiinţă informaţii false vameşilor cu privire la câini, la sosirea lor cu un avion privat în Queensland în 2015.

La Londra, un fost angajat al Depp, Kevin Murphy, a declarat unei instanţe în luna iulie că a avertizat în mod repetat cuplul că ar fi ilegal să-i aducă pe Pistol şi Boo în ţară fără a informa vama.

El a susţinut că Heard şi-a convins personalul să mintă sub jurământ instanţa australiană şi să declare că ea că nu era la curent cu controalele vamale.

Lane a declarat comisiei din Senat că Poliţia Federală Australiană este implicată în anchetă şi încearcă să-l contacteze pe Murphy, a raportat AAP.

"A depune o mărturie falsă este o infracţiune sub auspiciile Legii infracţionalităţii şi prin urmare asta investigăm acum", a precizat Lane.

Pedeapsa maximă pentru sperjur în Queensland este de 14 ani de închisoare.

În 2016, Heard a fost condamnată la o lună de comportament exemplar după ce a pledat vinovată pentru furnizarea unui document fals oficialilor vamali.

Actriţa a realizat şi un videoclip care povestea publicului cât de importante sunt controalele vamale australiene pentru prevenirea bolilor care intră în ţară.

Ministrul agriculturii de atunci, Barnaby Joyce, a ţinut prima pagină a ziarelor când a ameninţat că Pistol şi Boo vor fi ucişi dacă nu vor fi transportaţi înapoi în SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet