Şapte români se luptă pentru calificarea de la Australian Open, unde doar Simona Halep este admisă direct.

Mai multe meciuri din calificări au fost întrerupte din cauza aerului irespirabil. Dalila Jakupovic s-a prăbuşit pe teren şi a fost nevoită să abandoneze.

Dalila Jakupovic, Slovenia: Tot meciul mi-a fost greu să respir, să am aer curat, să am aer. A fost înfricoşător. Nu puteam să respir, nu ştiam ce să fac, aveam senzaţia că o să mă prăbuşesc pe teren.

Organizatorii au amânat câteva partide, dar se feresc să vorbească despre posibilitatea anulării sau mutării întregului turneu.

Tom Larner, director Australian Open: În cele din urmă, totul se reduce la siguranţa jucătorilor. A fost sfatul personalului medical pe care îl consultăm ca să ştim dacă este sigur ca jucătorii să joace, evident se aplică şi pentru fani şi restul personalului.

În timp ce jucătorii se chinuie să respire, pe străzile din Melbourne oamenii poartă măşti.

Scott Morrison, premierul Australiei: Calitatea aerului este de la foarte slabă la extrem de slabă în cea mai mare parte a sud-estului Australiei.

Din fericire, în zonă a început să plouă, iar meteorologii spun că precipitaţiile vor dura până la sfârşitul săptămânii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și