O primă deschidere a frontierei în noaptea de miercuri nu a putut ameliora decisiv situaţia la Nickelsdorf. Miercuri dimineaţă, la ora locală 05:00, graniţa a fost închisă din nou de partea ungară. Aceasta a provocat o nouă aglomerare de autoturisme şi camioane. Potrivit poliţiei, coada depăşea înainte de prânz 45 km de ambele părţi ale frontierei - 35 km în Austria şi alţi 12 km pe teritoriul ungar.

Ministrul de interne austriac Karl Nehammer a declarat că se află de marţi în contact strâns cu omologul său ungar Sandor Pinter. "Voi rămâne în continuare în dialog strâns cu ministrul Sandor Pinter, pentru a lucra la o rezolvare astfel încât să le permitem oamenilor respectivi deplasarea spre casă. Trebuie să fie o soluţie omenoasă", a subliniat Nehammer.

Starea de spirit printre cei aflaţi la graniţă este una de iritare, relata miercuri dimineaţă reporterul postului ORF Burgenland de la Nickelsdorf: "Mulţi oameni sunt furioşi, vor să meargă acasă şi strigă la poliţiştii de aici".

"Situaţia este catastrofală, a declarat un bărbat aflat cu familia pe drum de trei zile spre Macedonia de Nord.

Sute de persoane stăteau aproape unele de altele miercuri dimineaţă la frontieră, în ciuda riscului ridicat de infectare cu coronavirus.

Pe lângă punctul de la Nickelsdorf destinat tranzitului persoanelor, Austria a deschis alte două treceri în landul Burgenland, la Deutschkreutz şi Heiligenkreuz, pentru transportul de mărfuri

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și