Un zbor, zborul Air France 22 de la Paris, a fost escortat de două avioane de luptă americane F-15 către Aeroportul Internațional din New York John F. Kennedy după ce autoritățile au fost amenințate, au declarat oficialii, care au cerut să nu fie identificați.

Avionul a aterizat în siguranță și nu au fost raportate incidente sau pericole de către pasageri sau echipaj, a declarat J. Peter Donald, un purtător de cuvânt de la FBI.

Amenințări au fost făcute de asemenea la adresa unor zboruri atât spre și după decolare de pe aeroporturi din SUA, inclusiv Newark și Atlanta, precum și zboruri între alte orașe din străinătate, în Europa, America de Nord și de Sud și Orientul Mijlociu, a declarat un oficial, citat de Reuters.

Oficialii cred că toate amenințările au fost făcute prin telefon la departamentele locale de poliție de către același individ, dar ei au adăugat că identitatea apelantului și motivele nu sunt încă cunoscute.

Nu a fost găsită nicio dovadă de explozibili, iar oficialii au spus că amenințările au provocat o perturbație și cheltuit resurse ale organelor de aplicare a legii.

Printre teoriile ce fac obiectul anchetei ar fi că amenințările au fost făcute de un individ deranjat mintal sau un agitator sau sunt un efort al unui individ sau grup de a testa modul în care agențiile din SUA răspund unor astfel de amenințări, potrivit oficialilor.

Autoritățile de securitate aeronautică din Statele Unite primesc și investighează în medie o astfel de amenințare pe zi, a declarat unul dintre oficiali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și