Autoritățile de la Chișinău susțin că, în urma unor anchete interne au descoperit mai multe ilegalități comise în timpul guvernării comuniste, inclusiv crearea unor identități false, printre care și cea preluată de omul de afaceri român. Acesta a obținut buletin de identitate și pașaport pe numele lui Corneanu Sorin Haralambie, scrie "Adevărul Moldova".

Ancheta a dezvăluit faptul că actele de identitate fuseseră întocmite în baza unor documente primare falsificate și de aceea autoritățile moldovene le-au anulat, peste zece ani, pe 30 mai 2013.

"Informăm opinia publică despre faptul că nu a existat niciodată în mod real o persoană numită Corneanu Sorin Haralambie cu datele de identificare de mai sus. Este regretabil faptul că autorități din Republica Moldova au putut elibera astfel de acte în trecut și asigurăm opinia publică de faptul că astfel de abuzuri nu mai sunt posibile astăzi", se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori. Anchetatorii au descoperit că acesta deținea documente de identitate false și, potrivit unor surse judiciare, ar fi încercat să fugă din țară. La ieșire, Vîntu a precizat că dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a oamenilor legii din Republica Moldova. El a susținut că nu știe cine a făcut acele acte, precizând că fotografia sa "apare pe tot internetul", notează "Adevărul Moldova".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și