Datele centralizate de companie arată că accesul la internet a fost blocat în zilele de sâmbătă, duminică și luni, exact în intervalul orar în care se desfășurau examenele. Același lucru s-a întâmplat și anul trecut.

Ministrul irakian al comunicațiilor nu a comentat pe marginea acestei chestiuni și nu a oferit vreo informație pe contul său de Facebook. Într-un mesaj email obținut de grupul pentru apărarea drepturilor omului SMEX, o companie locală care furnizează servicii de internet și-a alertat clienții asupra opririi funcționării internetului în zilele respective, iar în motivație menționa un ordin venit de la ministerul irakian la comunicațiilor. Earthlink, o altă companie furnizoare de internet, a postat pe contul său de Facebook un anunț similar.

Potrivit portalului Vocativ.com, și alte state au recurs la aceeași tactică pentru a-i împiedica pe elevi să încerce să copieze la examene: Uzbekistanul a oprit în 2014 internetul la nivelul întregii țări în timpul examenelor naționale și statul indian Gujarat a oprit rețelele mobile de internet în acest an timp de patru ore în timpul testului național pentru contabili.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și