Prin proiectul `Mișcarea de eradicare a șobolanilor`, autoritățile speră să reducă numărul rozătoarelor din orașul cu 10 milioane de locuitori.

În Jakarta, o metropolă suprapopulată și poluată, este un lucru obișnuit să fie văzuți șobolani enormi pe stradă, hrănindu-se din gunoaie. `Sunt mulți șobolani aici, și mari`, a declarat guvernatorul adjunct din Jakarta, Djarot Saiful Hidayat, pe un site oficial, la lansarea programului.

Întâlnirea cu un exemplar de dimensiuni impozante i-a dat oficialului ideea campaniei, a explicat acesta subliniind că șobolanii sunt factori periculoși de răspândire a maladiilor. `Pentru fiecare șobolan, plătim 20.000 de rupii (circa 1,5 dolari)`, a spus Djarot Saiful Hidayat.

Acesta nu a precizat modul în care cei interesați de program vor captura rozătoarele și nici dacă recompensa este acordată pentru exemplarele vii sau moarte atunci când acestea sunt prezentate autorităților.

Totuși, oficialul a îndemnat populația să se abțină de la utilizarea armelor de foc. `Dacă este posibil, vă rugăm să nu folosiți arme de foc`, a spus acesta pentru Jakarta Post. `Dacă ratați ținta, oamenii ar putea avea de suferit`, a precizat el.

Djarot Saiful Hidayat nu a dat detalii referitoare la o cifră-țintă pentru măsurarea succesului acestui program, mai arată AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet