Monitorul Oficial a publicat astăzi o lege care stipulează că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) nu mai trebuie să verifice autorizația de securitate la incendiu, înainte de a propune autorizarea/acreditarea unei școli. Potrivit legii publicate astăzi, 26 noiembrie 2019, în Monitor, primăriile și proprietarii imobilelor în cazul școlilor private au de acum înainte obligația să obțină autorizația de securitate la incendiu.

Amintim că o încercare similară a fost făcută și în aprilie 2019. Edupedu.ro a relatat în exclusivitate că modificarea de atunci elimina obligația avizului ISU numai pentru școlile de stat, și articolul a dispărut din OUG 23/2019 în momentu publicării în Monitorul Oficial.

Șerban Iosifescu, președintele ARACIP, a confirmat pentru Edupedu.ro că “autorizarea de funcționare provizorie a școlilor și grădinițelor și acreditarea lor nu mai depind de obținerea autorizației de securitate la incendiu”, ca urmare a legii publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Autorizația ISU de securitate la incendiu a fost eliminată oficial dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și