Astfel, in jurul orelor 17.30, lucratorii noştri au depistat, pe raza localitaţii Ulma, un autoturism marca Mitsubishi Pajero inmatriculat in Marea Britanie, despre care existau suspiciuni ca transporta ţigari de contrabanda.

S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri la control autoturismul in cauza, moment in care şoferul maşinii a demarat in tromba pe un drum forestier din apropiere.

Imediat, poliþiştii de frontiera au trecut la urmarirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase, la scurt timp autoturismul fiind descoperit abandonat in curtea unui imobil aflat in construcþie.

In interiorul acestuia, au fost observate mai multe colete invelite in folie neagra, ce conþineau þigari de contrabanda.

In urma cercetarilor efectuate au fost identificate doua persoane implicate in activitatea infracþionala, Ştefan M., in varsta de 42 ani, conducatorul autoturismului in cauza, şi Petru B., de 36 ani, care avea rolul de antemergator in asigurarea transportului ilegal de þigari, ambii domiciliaþi pe raza judeţului Suceava.

Autoturismul folosit la activitatea infracţionala a fost dus la sediul S.P.F. Brodina unde, in urma inventarierii coletelor din interiorul acestuia, s-a constatat ca este vorba despre 12.500 pachete de ţigari marca Viceroy, de provenienţa ucraineana.

Intreaga cantitate de ţigari, in valoare de peste 125.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul marca Mitsubishi Pajero a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina in vederea continuarii cercetarilor.

Poliţiştii de frontiera au intocmit pe numele lui Ştefan M. acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarşirii infracţiunii de contrabanda in forma agravanta, iar lui Petru B. sub aspectul savarşirii infracţiunii de complicitate la contrabanda in forma agravanta.

Cercetarile sunt continuate in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate şi documentarii intregii activitaţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet