Ieri, 17 august a.c., în baza datelor deţinute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii traficului de autovehicule furate din străinătate.

Astfel, în jurul orei 17.30, lucrătorii noşti au depistat în incinta unei staţii de carburanţi, de pe raza jud. Maramureş, un automărfar marca Volvo cu o remorcă frigorifică marca Krone, cu numere de înmatriculare germane.
Din verificările efectuate în bazele de date, s-a stabilit că autovehiculul este semnalat a fi „bun căutat pentru folosirea ca proba în cadrul procedurilor penale”, alertă introdusă de către autorităţile din Germania în aceeaşi zi, 17.08.2015.

În urma celor constatate, şoferul TIR-ului, cetăţeanul român Grigore C. de 36 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, a declarat poliţiştilor de frontieră că în timp ce se afla în Cehia a fost contactat de către două persoane care vorbeau limba germană si care i-au propus în schimbul sumei de 500 de euro să transporte ansamblul de autovehicule din Germania în România.
Drept urmare, în cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar automărfarul şi remorca, în valoare de 60.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

*Tot, ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Teofil M., cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş, conducând un autocamion, marca Man, înmatriculat în Olanda.

La controlul de frontieră, s-a constatat că autovehiculul figurează în bazele de date cu menţiunea „bun căutat pentru confiscare” alerta fiind emisă de către autorităţile din Olanda în luna aprilie 2008.
În urma acestui fapt, şoferul a declarat poliţiştilor de frontieră că nu are cunoştinţă despre faptul că autovehiculul ar fi căutat de către autorităţi.
Camionul, marca Man, în valoare de 11.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor, iar conducătorul auto este acum cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Ţigări ascunse în roţile autoturismului, depistate în PTF Halmeu

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit şi confiscat în PTF Halmeu 437 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 2.000 lei, ascunse în roţile unui autoturism.

Ieri, 17 august 2015, s-a prezentat pentru control în PTF Halmeu, jud. Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Ferenc K. de 22 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, conducând un autoturism marca Opel.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă în roţile autoturismului, cantitatea de 437 pachete de ţigări, marca Jin Ling, cu timbru ucrainean.
Ţigările în valoare de aproximativ 2.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și