Astfel, potrivit ANM, în intervalul 30 octombrie, ora 09.30 – 30 octombrie, ora 18.00, în Maramureş, vom avea parte de două avertizări.

Una de tip cod galben, valabilă pentru extremitatea vestică a judeţului,
În care sunt aşteptate intensificări ale vântului şi disconfort termic.
În această situaţie, vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general între 55 și 65 km/h, iar local, peste 75 km/h. Procesul de răcire a vremii va continua, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece. Unele intensificări ale vântului se vor semnala în orele amiezii și în regiunile vestice. În Maramureș și Transilvania, trecător și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mixte.

A doua avertizare este de tip cod portocaliu şi sub incidenţa sa intră marea majoritate a judeţului. Aici este aşteptat vânt puternic, ninsori viscolite şi strat de zăpadă. Rafalele vor depăși 70…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Orientali și Carpaților Meridionali, 100…120 km/h. Local va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat de zăpadă.

O a treia avertizare meteo, de această dată exclusiv de tip cod galben intră în vigoare de luni, ora 18.00 şi e valabilă până marţi, 31 octombrie, ora 12.00. Sub incidenţa sa se află aproape întreg Maramureşul, exceptând colţul sud-vestic şi extremitatea sudică. În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, unde viteza la rafală va mai depăși temporar 65…70 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Per total, vremea va deveni rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi negative, în noaptea de luni spre marți (30/31 octombrie), în jumătatea de nord a țării, iar în noaptea de marți spre miercuri (31 octombrie/01 noiembrie) în toate regiunile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și