Cel puţin trei persoane au murit și 157 au fost rănite după ce un avion a aterizat forțat, a luat foc la impactul cu pista și a alunecat în afara ei, unde s-a rupt în trei bucăți.

Victimele, printre care și copii, au fost transportate la spital, dar nu se știe deocamdată în ce stare se află.

Aeronava cu 183 de pasageri și membri ai echipajului la bord a luat foc la contactul cu solul, a alunecat pe pista umedă, a înaintat câteva zeci de metri și s-a oprește pe câmp.

În urma impactului puternic, avionul s-a rupt în trei bucăti. De pe șoseaua din apropierea aeroportului Sabiha Gokcen, al doilea ca mărime din Istanbul, oamenii au privit șocați întreaga scenă.

În alte imagini surprinse de martori se observă zeci de călători care ies panicați din aeronavă, prin găurile din fuzelaj.

Incendiul izbucnit la aterizare a fost stins rapid de pompierii veniți în număr mare la locul accidentului.

Imediat, echipele de salvare au intrat în epavă și au început să îi evacueze pe călătorii captivi înăuntru. Operațiunea de salvare a durat câteva ore și a fost supravegheată de la distantă de militari înarmati.

Arwa Damon, corespondent internațional CNN: „Cum s-a rupt avionul așa, cum s-a rupt ca o creangă, asta este întrebarea la care trebuie să găsească răspuns anchetatorii. Un specialist ne-a spus că un avion care derapează pe pistă nu ar trebui să se rupă în acest fel. O cauză posibilă ar putea fi viteza excesivă. Sau (accidentul, n.r.) ar fi putut fi provocat de vreme. În Istanbul a plouat toată ziua.”

Aeronava - care efectua o cursă low-cost - venea de la Izmir și avea la bord 175 de pasageri adulți, doi copii și șase membri ai echipajului. Rănitii au fost preluați de ambulanțe și au fost transportați la 18 spitale din Istanbul și din împrejurimi.

Potrivit autoritătilor, accidentul aviatic s-a produs pe fondul condițiilor meteo nefavorabile. Aeroportul a fost temporar închis și toate zborurile au fost redirecționate spre un alt aeroport din Istanbul.

Acum câteva săptămâni, o altă aeronavă care aparține aceleiași companii aeriene a aterizat forțat, tot pe o pistă a aeroportului Sabiha Gokcen, dar atunci nu s-au înregistrat victime.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet