”După cum bine știți, încă de la început de când am intrat în această cauză am spus că nu sunt probe care să conducă spre aceste crime efectuate de către inculpatul Dincă.

Ele sunt demonstrate prin modalitatea incorectă în care s-au administrat aceste probe pe săvârșirea infracțiunii de omor, întrucât, arderea în butoi, după cum v-ați dat seama, nu poate fi supusă unei astfel de situații de fapt și de drept”. - a spus avocatul.

De asemenea, Moldovan a subliniat faptul că, după expirarea celor 6 luni de arest preventiv, perioadă maximă prevăzută de lege, Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat, în condițiile în care el se află în arest din luna iulie.

”Se poate pune în libertate. După cum bine știți nu poate continua sub nicio formă dacă dosarul nu este trimis în judecată pentru a se menține această măsură preventivă. Deci în mod obligatoriu organul de urmărire penală trebuie cumva să facă - ori să soluționeze dosarul ori să-l pună în libertate.” - a mai declarat avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan.

Gheorghe Dincă și-a recunoscut crimele

În cadrul anchetei, inculpatul Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu pe data de 25 iulie, în jurul orei 12,00, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână şi ulterior i-a incinerat corpul.

Alexandra, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină “la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Dincă susţine că a ucis-o şi pe Luiza, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la liziera unei păduri de lângă Caracal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și