În solicitarea depusă către UAT Sighet, DNA arată că în anul 2013 Ovidiu Nemeș, din calitatea de primar la acea vreme, a încheiat în mod ilegal un contract de asistență juridică cu avocatul Cristian Niculescu Țâgârlaș (lider marcant al PNL Maramureș, la acea vreme), efectuând plăți ilegale către acesta în sumă de 12.480 lei (vezi la baza articolului în facsimil cererea trimisă de DNA către UAT Sighet).

Practic, aceste plăți au fost făcute după modelul descris în celebrul dosar „Avocații” (dosar nr. 3828/100/2014), dosar în care Ovidiu Nemeș a fost condamnat definitiv la închisoare 1 an și 6 luni, condamnare cu suspendarea executării pedepsei.

Reamintim că Ovidiu Nemeș este trimis în judecată și în dosarul „Parcometrele”, dosar în care municipiul Sighet are de recuperat un prejudiciu în sumă de peste 700.000 lei + majorări de întârziere.

În ședința extraordinară de Consiliu local ce va avea loc în ziua de marți, 12 noiembrie a.c., consilierii sigheteni vor dezbate și supune aprobării prin vot această cerere venită din partea DNA.

Dacă acest proiect de HCL va trece de votul consilierilor sigheteni, UAT Sighet se va constitui parte civilă în dosar cu suma de 12.480 lei, la care se adaugă majorări de întârziere în sumă de 16.542 lei. Așadar, dacă Ovidiu Nemeș va fi condamnat și în acest doar, atunci municipiul Sighet va avea de recuperat de la acesta suma de peste 29.000 lei.

„AVOCAȚII 2” - Un nou dosar penal pe numele lui Ovidiu Nemeș instrumentat de DNA: Edilul a făcut plăți ilegale din bugetul local

„AVOCAȚII 2” - Un nou dosar penal pe numele lui Ovidiu Nemeș instrumentat de DNA: Edilul a făcut plăți ilegale din bugetul local

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și