În fază inițială, Ioan Sas a fost plasat de CEX județean al PSD pe locul 2 pentru lista de la Senat, primul fiind Liviu Marian Pop.

După ce conducerea PSD a invalidat lista pe care le-a adus-o președintele PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, Pop Liviu Marian a fost scos de pe lista pentru Senat, iar Gabriel Zetea a prezentat o nouă listă care-l avea plasat pe locul 1 pe Ioan Sas, poziție eligibilă.

La scurt timp, însă, și Ioan Sas a fost înlocuit de pe prima poziție, cu șeful său politic, președintele PSD Sighetu Marmației, omul de afaceri local Sorin Vlașin.

În urma acestei decizii, în 22 octombrie, Ioan Sas posta pe Facebook: „De astăzi, drumurile mele se despart de PSD! Noaptea ca hoții. Versiune de Maramureș”. La scurt timp, postarea a fost ștearsă. 2mnews.ro l-a întrebat pe avocatul Sas de ce a șters postarea. Motivarea lui: a făcut-o sub presiunea propriilor emoții și supărări. A dat de înțeles că va rămâne în Consiliul Județean, implicit și în PSD.

În 27 octombrie, Sas a anunțat 2mnews că a demisionat din PSD și din Consiliu Județean (de altfel, nici n-a mai fost prezent la a doua ședință a forului administrativ, cea de ieri, 28 octombrie, când s-au ales vicepreședinții), notează 2mnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet