În sălile de examinare au intrat pentru început 1100 dintre acestia, iar restul vor susține proba pe parcursul următorelor trei zile, în funcție de numărul de calculatoare de care dispune unitatea școlară la care susțin proba.

Pentru mulți dintre ei, aceasta pare să fie una dintre cele mai ușoare probe, având în vedere că majoritatea adolescenților stăpânesc destul de bine tehnologia informației și tot ceea ce ține de utilizarea unui computer.

Proba de evaluare a competențelor digitale se desfășoară pe durata a 90 de minute și este structurată în două părți: una care le testează tinerilor cunoștințele de navigare pe internet, iar cea de a doua care verifică în ce măsura aceștia sunt familiarizați cu componentele unui calculator și/sau programele de utilizare a PC-ului .

Bacalaureatul a început pe 13 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română care s-a desfășurat în perioada 15-17 iunie. Proba de evaluare a competențelor digitale se desfășoară până pe 24 iunie, urmând ca proba care încheie șirul celor legate de competențele absolvenților, de evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională să se desfășoare între 27 iunie – 1 iulie .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet