Examenul va fi susținut atât de absolvenții din acest an care nu au luat Bacalaureatul în prima sesiune, cât și de cei care au picat examenul în anii trecuți. În prima sesiune au luat Bacalaureatul aproape 94.000 de absolvenți dintre cei peste 128.000 care s-au prezentat la examen, adică 72,9%. Anul trecut, în a doua sesiune au luat Bacalaureatul aproximativ 8.900 de absolvenți dintre cei aproape 35.000 care au fost la examen, adică 25,7%, arată Libertatea.

La a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an vor participa cei care au terminat liceul în acest an, dar și absolvenții din anii trecuți. În prima sesiune de Bacalaureat, din iunie-iulie, peste 7.000 de absolvenți care s-au înscris nu s-au mai prezentat la examen, iar alți 34.690 au picat examenul. Unii dintre aceștia s-au înscris la a doua sesiune a Bacalauratului, iar acestora li se vor adăuga alți absolvenți care au picat examenul în anii anteriori. Candidaii vor da examen doar la probele pe care le-au picat în sesiunile anterioare.

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat din acest an începe în 21 august, dar pentru prima dată vor fi susținute mai întâi probele scrise.

Prima testare va fi la Limba și literatura română, urmată, în 22 august, de proba la Limba şi literatura maternă și în 23 august de proba obligatorie a profilului, susținută la Matematică sau Istorie. Examenul se încheie vineri 24 august, când candidații vor susține o probă la alegere, în funcție de profil și specializare, dintre biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și