Au fost prezenți 3366 candidați, iar 127 nu s-au prezentat la examen. Șase candidați, aflați în situație de izolare, vor susține examenul în etapa specială, care se va desfășura în data de 6 iulie, scrie axanews.ro

“In județul Maramureș nu au fost candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C. Nu au fost situații în care să fi fost nevoie de subiecte de rezervă pentru susținerea examenului. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 candidați. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, informează reprezentanții ISJ Maramureș.

Următoarele probe vor avea loc astfel:
– marți, 23 iunie – Limba și literatura maternă
– miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului
– joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
– recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
– susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
– obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Primele rezultate, anonimizate, vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în ziua de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie, informează axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și