Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație publică subiectele și baremul de corectare pentru proba scrisă la Limba română la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, iar subiectele pot fi consultate și pe Digi24.ro, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Subiecte la Limba română, Bacalaureat 2022
Subiectele de la Limba română la Bacalaureat 2022:

Subiectele la română la BAC 2022, la profilul real, au constat într-un text la prima vedere din Nicolae Iorga „Doamna Elena Cuza”, potrivit edupedu.ro. Absolvenții de liceu au avut la al doilea dintre subiectele la română la bacalaureat 2022 o fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare.

Rezultate Bacalaureat 2022
Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00 în aceeaşi zi.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

După proba scrisă de Limba română de la Bacalaureat 2022, marți, 21 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și