În Maramureş, s-au înscris 1.260 candidaţi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, numărul celor înscrişi diferă în funcţie de probă. Acest lucru se datorează faptului că mulţi din ei dau doar proba pe care au căzut-o în trecut.

# Cei mai mulţi, la limba română

Astfel, conform purtătorului de cuvânt al ISJ Maramureş, Adriana Meşter, la proba de limba şi literatură română, s-au înscris 727 candidaţi. La examen, însă, s-au prezentat doar 590. La limba maternă, s-au înscris 25 persoane, din care au absentat trei. La proba obligatorie a profilului s-au înscris 739 candidaţi. Cei mai mulţi, evident, la matematică. Doar 110 au dat examenul la altă disciplină. 167 candidaţi au absentat. La proba la alegere s-au înscris 780, cei mai mulţi la biologie vegetală şi animală – 320, la geografie – 239 şi la anatomie – 109. Din aceştia, au absentat 185 candidaţi, restul de 595 fiind prezenţi. Cei mai mulţi – 242 la biologie, 179 la geografie şi 92 la anatomie. “Am avut un eliminat la proba de limba şi literatura română, un candidat din Sighetu Marmaţiei. De asemenea, la proba obligatorie a profilului am avut doi eliminaţi, un candidat din Baia Mare şi unul din Sighetu Marmaţiei. Toţi cei trei au fost eliminaţi pentru tenativă de fraudă”, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, Adriana Meşter.

# Rezultatele preliminare, în 1 septembrie

Conform calendarului, urmează evaluarea competenţelor lingvistice la limba şi literatura română, în zilele de 25 şi 28 august. Proba similară, dar pentru limba maternă, va avea loc în 28 august. În 29-30 august sunt programate competenţele digitale, în 30-31 august, evaluarea competenţelor la o limbă de circulaţie internaţională, urmând ca rezultatele să fie afişate în 1 septembrie, până la ora 16.00. Depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, în intervalul 16.00 – 20.00. Soluţionarea contestaţiilor se va face în 2-5 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice în 6 septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și