Cel care a adus în discuţie problema a fost consilierul Adrian Todoran. Acesta a criticat modul în care Poliţia a acţionat, afirmând că au existat mai multe situaţii când poliţiştii nu au respectat legea atunci când au dat amenzi. „Vorbim de o gravă încălcare a legii. Nu cred că vânzătorii din piaţă trebuie trataţi ca nişte delincvenţi. Felul în care procedează Poliţia Locală este abuziv. Am dovada faptului că au primit amenzi chiar şi comercianţi şi producători care au contracte încheiate cu Primăria, iar taxa de 300 lei este platită la zi. Mai mult, aceştia plătesc chirie şi societăţii Piaţa Aliment SA şi totodată achită taxa zilnică de 5 lei. Cu toate acestea, au fost sancţionaţi. Nu e corect ca producătorii să fie amendaţi în acest fel. La fel cum nu e corect ca procesele-verbale să se încheie în birou, la o altă dată decât aceea la care a avut loc controlul. Sau să avem comercianţi amendaţi chiar şi atunci când nu sunt în piaţă. Avem o mână de producători de pe lângă Baia Mare, dar mulţi nu vin să vândă în piaţă, de teama amenzilor pe care Poliţia le va da”, a declarat Adrian Todoran.

În vederea detensionării situaţiei, liderul PMP Maramureş propune reducerea taxei aplicate de Primărie, până la soluţionarea litigiului dintre municipalitate şi societatea Piaţa Aliment, condusă de Costică Mureşan.

„Deocamdată nu ştim unde este adevărul, însă încasăm bani de acolo. Până la momentul în care vom avea o soluţie clară de partea noastră, ar trebui să încasăm o sumă modică, de 10 lei, de exemplu. Aceasta este propunerea noastră şi cred că trebuie să fim cu toţii responsabili şi să îi susţinem pe producători”, a conchis Adrian Todoran.

În prezent, amenzile au fost contestate în instanţă. După modul în care oamenii lui Gheorghe Perian, şeful Poliţiei Locale, au aplicat până acum sancţiuni, există toate şansele ca procesele-verbale să fie anulate. Aşa s-a întâmplat şi în cazul amenzilor aplicate eronat comercianţilor din Centrul Vechi care au terase. Aceştia au contestat actele încheiate de poliţişt, câştigând procesele.

A consemnat,
Cătălin MAN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet