Imagini șocante publicate pe rețelele de socializare zilele acestea s-au petrecut tocmai într-una dintre școlile vizate: Școala Generală nr. 4 din Baia Mare. Polițiștii spun că incidentul s-a petrecut în luna noiembrie a anului 2021 iar cei doi elevi de clasa a V-a și care se bat sub privirile îngrozite ale colegilor sunt și vecini. În lupta dintre băiatul și fata de clasa a V-a a fost distrusă și ușa de acces în sală. Părinții elevilor au aflat despre bătaie însă nu au dorit să depună plângere. Astfel că poliția nu a demarat nicio anchetă. Totul s-a ”rezolvat” la nivelul unității de învățământ, scrie VasileDale.ro

Imaginile primite de noi au fost însoțite de următorul mesaj: ”Asta se întâmplă în școlile din Baia Mare. Asta este siguranța copiilor noștri în școlile din Baia Mare. Nimeni nu ia nicio măsură. Sunt multe cazuri la Școala nr. 5. Multor copii le este frică să mai meargă la școală. Au fost făcute sesizări la conducerea unității de învățământ, dar totul a fost în zadar. Știm cazuri în care copii care nu au făcut niciodată probleme au fost dezbrăcați de alți colegi și agresați. Copiilor le este frică să spună la părinți ce se întâmplă în școală dar ne-am dat seama că dintr-un copil căruia îi plăcea școala a ajuns să refuze să mai meargă la ore” .

”Proiectul va fi implementat în 4 unități de învățământ. Acestea au fost identificate ca urmare a analizei fenomenului de violență din ultimii ani, dar și în urma discuțiilor avute de polițiști cu reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Maramureș. Școala în care a avut loc agresiunea publicată în mediul online este una dintre cele 4. Acțiunile punctuale din cadrul Planului de reducere a violenței în școli a demarat încă de săptămâna trecuta” au informat reprezentanții IPJ Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet