Ioan Romeo Roșiianu, omul din spatele conceptului eCreator, a ținut să arate că evenimentul din această săptămână este “de departe este cea mai mare manifestare din Maramureș dedicată femeii”.

“Sunt două motive principale, primul dintre ele este acela că luna martie este luna femeii și era nevoie de mai mult decât o floare, iar pe de altă parte în 21 martie este Ziua Internațională a Poeziei. Manifestarea din 23 martie vorbește despre femeie în general și se va deschide cu un vernisaj. Vor fi cinci pictorițe care vor expune, din care doar una singură nu scrie poezie. Vor mai fi alte două pictorițe, care scriu și poezie. Apoi, arta mai înseamnă și actrițe, tocmai de aceea vor fi prezente Sanda Savolsky și Claudia Păunescu. Vom avea în program două cântărețe de folk. Se vor prezenta cărțile unor femei, iar la final vom avea momente muzicale, un cântăreț de romanțe și unul de muzică populară. Trebuie să oferim mai multe lucruri femeii, să oferim cât mai multe dintr-o dată. În Baia Mare au confirmat prezența șapte persoane care vin din afara țării, deci se poate dacă vrei. Baia Mare va fi o capitală a feminității”, a precizat Ioan Romeo Roșiianu.

El a mai menționat că pentru acest eveniment nu a găsit susținere la Primăria Baia Mare, ci numai la Consiliul Județean și la Prefectura Maramureș: “Din partea Primăriei Baia Mare nu am avut niciun feedback, iar din partea Consiliului Județean și a Prefecturii Maramureș am primit toată deschiderea. Cei de la CJ nu puteau finanța acest eveniment pentru că nu există buget aprobat”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și