Conform primelor informatii obtinute de ZiarMM, anchetatorii cerceteaza modul in care bugetul clubului, sustinut financiar din banii municipalitatii, a fost prejudiciat cu sume importante, fara ca lucrul acesta fie reflectat in contabilitate. Mai mult, conducerea HCM este suspectata de faptul ca ar fi incercat acoperirea prejudiciului prin intocmirea de acte false (inclusiv facturi si chitante), cu ajutorul carora sa justifice scurgerile de bani din visteria echipei.

Dintre persoanele implicate in acest caz nu lipsesc directorul executiv, Liviu Bala, precum si directorul sportiv, Daniel Kotecz. De asemenea, vizat de cercetarile DNA este si primarul Catalin Chereches, care a consimtit la devalizarea clubului HCM Baia Mare.

Dupa cum era de asteptat, primarul urbei, impreuna cu intreaga sa camarila a fost din nou cautat de procurorii DNA. In aceasta dimineata procurorii DNA au facut mai multe descinderi in diferite locatii din oras in vederea demascarii unei caracatite conduse de Catalin Chereches.

DNA a emis si un comunicat oficial cu privire la perchezitiile din Baia Mare:

„Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, comise in perioada 2014-2015.

In cursul zilei de 1 octombrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 12 locatii situate pe raza municipiului Baia Mare, dintre care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Serviciului Judetean Anticoruptie Maramures și din partea Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures”.

In urma descinderilor, procurorii anticoruptie au ridicat actele contabile ale clubului, iar mai multe persoane implicate in acest caz au fost duse la audieri. Sursele ZiarMM spun ca bugetul clubului a fost prejudiciat cu peste 1 milion lei (10 miliarde lei vechi). Bala si apropiatii sau au recurs la o inginerie financiara bazata pe facturi false, cu care ar fi intentionat sa acopere sumele deturnate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și