Informația a fost confirmată de către managerul Spitalului Județean, Alexandru Oros, care a ținut să arate că în acest an de sărbătorile pascale maramureșenii au rămas în case, respectând, marea majoritate, măsurile impuse de autorități.
George-Alexandru Oros, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a mai precizat că, la sfârșitul săptămânii trecute, numărul de cazuri înregistrate la Unitatea de Primiri-Urgențe nu a fost unul crescut, încadrându-se în parametri obișnuiți, ceea ce înseamnă că maramureșenii nu au făcut excese.

Potrivit managerului interimar al SJUBM, din nefericire, în week-end, s-a înregistrat un pacient confirmat cu coronavirusul SARS-CoV-2, care a fost internat în Spitalul Județean din Baia Mare sâmbătă după-masa, cu suspiciunea de COVID-19. Testul a fost confirmat pozitiv duminică-după masa, bolnava de 68 de ani fiind transferată, după primirea rezultatului, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

”În cursul zilei de sâmbătă, la Unitatea Primiri-Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare s-a internat o pacientă de 68 de ani, cu simptomatologie suspectă COVID-19. S-a realizat testarea pentru SARS-CoV2 și interpretarea rezultatului în regim de urgență, la Oradea, rezultatul pozitiv fiind comunicat în cursul zilei de duminică, când s-a realizat transferul bolnavei la spitalul TBC. De la momentul internării în SJUBM și până la transferul în spitalul suport COVID-19 au fost respectate toate protocoalele de către personalul unității medicale, iar pacienta a fost izolată într-o rezervă specială, în ATI. Duminică după-masa am transferat bolnava la spitalul TBC, odată cu primirea confirmării că este infectată cu coronavirusul SARS-CoV-2”, a precizat George-Alexandru Oros, managerul interimar al Spitalului Județean din Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și