O băimăreancă nu a dat curs solicitării de a da banii necesari pentru o intervenţie chirurgicală a fiului ei rănit în urma unui accident de circulație, în schimb o altă femeie a căzut pradă escrocilor și a fost înșelată cu 5000 de euro.

Ieri, 09 februarie, o femeie în vârstă de 74 de ani, domiciliată în Baia Mare, a sesizat poliția că a fost pe cale să fie victima unei înșelăciuni prin metoda “Accidentul”. Ea a declarat că o persoană necunoscută, care a pretins că este medic, a sunat-o pe telefonul fix şi ulterior pe cel mobil, şi a anunțat-o că fiul ei a avut un accident de circulație și că este internat în stare gravă la spital. Pentru intervenţia chirurgicală necesară, băimărencei i-a fost solicitată o sumă importantă de bani.

Aceasta nu s-a lăsat pradă impactului emoţional de moment, ci a verificat informaţia primită şi şi-a dat astfel seama că a fost pe cale să fie înşelată.

Din păcate, o altă băimăreancă în vârstă de 70 de ani, nu a fost suficient de vigilentă și pe fondul emoțiilor provocate de vestea că fiica ei a fost implicată într-un accident grav de circulație, a fost înșelată cu suma de 5000 euro.

Mai precis, victima a fost anunțată telefonic de un pretins polițist că fiica ei a avut un accident de circulație și că trebuie transportată la un spital din Bucureşti. La scurt timp, victima a fost sunată de o altă persoană care a pretins că este medic și care i-a solicitat o sumă importantă de bani pentru intervenția chirurgicală necesară fiicei sale.

Înainte de a lua legătura cu fiica sa și a verifica informația primită, femeia a înmânat suma de 5000 de euro unei persoane necunoscute care s-a prezentat la locuința sa. După ce a înmânat banii, persoana vătămată și-a dat seama că a fost înșelată și a anunțat poliția.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la înşelăciune şi înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi a tragerii acestora la răspundere.

Atragem încă o dată atenţia cetăţenilor că atunci când sunt abordaţi de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calităţi, să se asigure cu privire la informaţiile primite. Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Într-adevăr, unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu şi în cazul serviciilor medicale de urgenţă. De aceea, în niciun caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare.

În niciun caz nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet