Sursele noastre spun așa: ”Am citit articolele dumneavoastră. Vreau să vă spun că jumătate din secția Urologie de la etajul 3 s-a transformat în secție ATI. E un haos total. În plus dacă ați investiga un pic ați descoperi faptul că tot mai multe cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus” este mesajul veni din rândul cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

Firește că am ”săpat” puțin și pe surse am aflat că totul este perfect adevărat. Testările care au avut loc în ultima vreme în rândul personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare au dus la depistarea a numeroase cazuri pozitive. Probleme e alta însă: sursele noastre susțin că se testează pe grupuri de câte zece persoane și doar acolo unde un eșantion iese pozitiv se testează și individual. Au fost numeroase astfel de cazuri iar cadrele medicale au fost anunțate că sunt pozitive printr-un simplu sms la trei zile după prelevarea probelor.

Firește că DSP Maramureș sau CJSU Maramureș nu scoate niciun sunet despre ceea ce se întâmplă în Spitalul Județean Baia Mare. Țin totul sub preș, ferit de ochii cetățenilor. Trebuie să spunem și faptul că ieri colegul nostru de la DirectMM a publicat o declarație a ”șefului suprem” al DSP Maramureș în care recunoaște indirect că SUNT DEPĂȘIȚI DE SITUAȚIE. ”Toate spitalele sunt full.Avem nevoie de specialiști. Spre exemplu, la Spitalul TBC, spital-suport, avem doar doi medici specialiști, doar ei fac gărzi, este nevoie să găsim soluții” a spus Rareș Pop, director DSP Maramureș pentru vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și