Este cu atât mai grav cu cât în preajmă s-au aflat şi copii. În plus, doamnele şi domnişoarele care au asistat la aceste scene s-au arătat înfricoşate să nu devină victime ale vreunei infracţiuni sexuale.

Băimăreanca Irina B. a relatat faptul că a fost martoră la două astfel de episoade nedorite în aceeaşi zi. Alarmant este faptul că protagonistul şi locul nu au fost aceleaşi. “S-a întâmplat în aceeaşi zi de două ori. Mai întâi, s-a întâmplat dimineaţă, pe aleea din faţa sediului Remin. Era un bărbat care părea în vârstă care se autosatisfăcea în tufe. Am văzut cu coada ochiului, după care m-am îndepărtat. Al doilea episod a avut loc după amiază. Era un al doilea individ. Eu mă întorceam de la alimentară, pe aceea alee care leagă Casa de Cultură de strada Victoriei. La un moment dat am văzut în partea dreaptă că se mişcă ceva, am văzut că era un bărbat care purta o bască albastră. Individul respectiv a strigat „domnişoara, domnişoara”. Îşi făcea treburile cu faţa către trecători. Pe o bancă se afla un cuplu de tineri, iar mai încolo câţiva copii. Din punctul meu de vedere sunt nişte descreieraţi, nişte obsedaţi sexual care trebuie stârpiţi”, a spus, jenată, băimăreancă.

Cazuri similare, şi în trecut

De altfel, cei care locuiesc în zona Casa de Cultură – Dacia – Platoul Bucureşti au povestit adesea că au fost martorii unor asemenea evenimente. „Mai de mult stăteau în faţă la Dacia, dar de când se lucrează la pod, şi-au mutat şi ei locul. Nu o dată au făcut astfel de gesturi, privind la domnişoarele care trec, iar de faţă erau şi copii sau adolescenţi care se aflat în parc”, a relatat şi Gheorghe P., un băimărean cu domiciliul în zonă.

De asemenea, în luna martie a anului 2013 circula pe reţelele de socializare un filmuleţ în care un bărbat se masturba în staţia de autobuz din Piaţa Revoluţiei, stând aşezat pe o bancă. Individul era surprins cum admira „peisajul” şi cum privea intens o domnişoară din apropiere îmbrăcată în colanţi, timp în care se autosatisfăcea. Ba chiar se apropie puţin de ea, pentru „a surprinde” mai bine „detaliile”. Imaginile au fost postate pe facebook, iar la link-uri şi distribuiti au fost ataşate zeci de comentarii.

Amenzi de până la 1.000 lei pentru gesturi obscene

Ceea ce nu ştiu astfel de indivizi este faptul că ei pot fi sancţionaţi, conform legii 61 din 1991, art.2, punctul 1. Practic, “constituie contravenţie săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”. “Conform legii în vigoare, astfel de gesturi pot fi sancţionate cu amenzi de la 200 la 1.000 lei”, a explicat Gheorghe Perian, şeful Poliţiei Locale Baia Mare. Acesta explică faptul că s-au mai semnalat cazuri în trecut. “Am mai avut astfel de persoane sancţionate pentru exhibiţionism în trecut. Tocmai de aceea, invităm cetăţenii să ne facă sesizări ori de câte ori întâlnesc fapte care contravin legii pentru a putea lua măsuri. Din păcate, nu avem un personal atât de numeros, încât să fim prezenţi permanent în toate locurile de interes”, a mai arătat Gheorghe Perian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet