"Sala de operație are un senzor care deschide ușa la apropierea palmei, o premieră națională care există în acest moment doar în spitalul din Baia Mare, urmând ca, din 2015, sistemul să fie implementat și la alte unități spitalicești din țară. Sala de operație a Secției de Neurochirurgie reprezintă o investiție demarată cu trei ani în urmă, unde un sponsor inimos ne-a ajutat, pe parcursul anilor 2012 — 2014, cu suma de 136.000 de euro. Din fondurile proprii ale instituției și alte sponsorizări am alocat și noi 180.000 de euro, pentru ca aici, în Spitalul Județean, calitatea serviciului medical să fie tot mai performantă. Felicit cei doi chirurgi ai Secției de Neurochirurgie, dr. Vasile Pop și dr. Gheorghe Budulan, medici care, împreună, au atins până în prezent 10.000 de operații", a declarat managerul SJU Baia Mare, ec. Sorina Pintea.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Zamfir Ciceu, a subliniat că pentru SJU Baia Mare, acordarea unei asistențe medicale profesioniste e cartea de vizită a celor ce muncesc în acest spital regional.

" Echipa medicală a secției de neurochirurgie, una dintre cele mai solicitate, va beneficia de condiții performante de muncă în noua sala de operație. De fapt, SJU Baia Mare, prin medicii săi, e adevărata carte de vizită a acestei importante unități medicale. Nicio sumă nu este prea mare atunci când se investește în calitate, iar calitatea aduce servicii medicale de excepție, iar CJ Maramureș va continua să susțină și alte investiții în domeniul medical" a afirmat, Zamfir Ciceu.

La începutul săptămânii, secția de neonatologie a SJU Baia Mare a fost dotată cu un ventilator pentru copiii născuți prematur, o investiție în valoare 18.000 de euro, realizată cu sprijinul organizației "Salvați copii".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și