"În zorii acestei dimineţi s-a încheiat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare o nouă prelevare de organe şi ţesuturi. Familia unui pacient de 69 de ani, internat cu un accident vascular cerebral, a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi şi, astfel, a dat şansa la viaţă altor semeni, necunoscuţi. Transmitem sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei donatorului, care a găsit puterea de a transforma propria durere în speranţă pentru alte familii", menţionează comunicatul unităţii medicale.

Potrivit aceleiaşi surse, efortul echipelor de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (dr. Vasile Lungu, dr. Gheorghe Potlog, as. Rodica Dinu) şi Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj (dr. Dan Enache, dr. Mihai Suciu) a adus speranţa pentru trei oameni, care aşteptau un transplant de ficat şi rinichi. Astfel, la Institutul Clinic Fundeni, un pacient în vârstă de 41 de ani, aflat într-o stare foarte gravă, cu şanse minime de supravieţuire, a primit o nouă viaţă prin transplant de ficat.

"Intervenţia a fost realizată cu succes de echipa dr. Vlad Braşoveanu, cu sprijinul indispensabil al echipei ATI. În acelaşi timp, echipele de transplant ale ICUTR Cluj au redat bucuria vieţii pentru alţi doi pacienţi, o femeie de 56 de ani şi un bărbat de 62 de ani, a căror unică şansă era transplantul. Corneea va fi transplantată la Spitalul Militar Central Bucureşti", se precizează în comunicat.

Echipa de coordonare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare a fost formată din medicii Andrei Mureşan şi Adriana Stoicovici, coordonator de transplant.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet