Proiectul reprezintă o dezvoltare şi extrapolare a proiectului iniţial „Constelaţii Româneşti Tradiţionale” din anul 2011, care a fost extins la nivel naţional în 2013 şi apoi a primit o primă rafinare destinată publicului cu dizabilităţi de vedere în 2016, în cadrul proiectului „Cerul în Mâinile Tale - expoziţie tactilă”, în fapt multisenzorială.

Toate proiectele au fost cofinanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional. În 2011, proiectul „Constelaţii Româneşti Tradiţionale” a condus la realizarea primei expoziţii digitale multimedia din România, dedicată viziunii populare româneşti asupra cerului.

Noul proiect „Cerul în mâinile tale 2 - Planetariu pentru nevăzători”, care se va derula pe parcursul anului 2017, îşi doreşte să deschidă cerul înstelat către publicul cu dizabilităţi de vedere sau nevăzător, prin realizarea unui dispozitiv electromecanic şi digital de acces la bolta cerească înstelată.

Un asemenea planetariu cu mobilitate pentru nevăzători, reglabil, ajustabil, interfaţabil, reprezintă o premieră naţională în materia popularizării astronomiei pentru categorii speciale de public.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet