„Cu regret anunțăm dispariția celui care a fost primul președinte al CNSLR Maramureș, domnul Dumitru Corzan. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică iar familiei greu încercate consolare”, a fost anunțul Sanitas Maramureș.

„Dumitru Corzan a fost director al Casei de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare timp de 25 ani. Pot spune că am avut șansa și bucuria să-l cunosc și să lucrez alături de el. A fost un om cu un carecter deosebit, un om echilibrat care a condus această instituție până la capăt, ultima lui prezență la birou a fost în data de 16 noiembrie 2020. Din păcate, Dumnezeu a dorit un alt drum pentru el”, a spus, pentru DirectMM.ro, Nicoleta Cimpoieș, directorul adjunct al Casei de Cultură a Sindicatelor Baia Mare.

Dumitru Corzan s-a născut în 24 iunie 1954 în Copalnic Mănăștur. A urmat studiile Liceului Industrial Minier și al Universității de Nord Baia Mare. A fost extrem de cunoscut în rândul mișcării sindicale, fiind primul lider al CSNLR Maramureș. Funcția de director al Casei de Cultură a Sindicatelor o ocupa din 1 mai 1995. Dumitru Corzan avea o fiică, stabilită de mai mulți ani în străinătate. Era alintat de prieteni Mitică și era pasionat de vânătoare și bucătărie. Apropiații îl descriu ca fiind extrem de sociabil.

Din păcate, în ultima perioadă, se lupta cu o afecțiune extrem de gravă, la nivelul coloanei vertebrale. Marți dimineață a fost dus la spital, iar mercuri la ora 19.30, a decedat în urma unui stop cardiorespirator. A fost testat la COVID-19, iar rezultatul s-a întors negativ. Era programat la o clinică particulară din Cluj, luni, 23 noiembrie, însă, din păcate, nu a mai ajuns la consult. Va fi condus pe ultimul drum, sâmbătă, la ora 13.30, la Cimitirul Tanatorio din Baia Mare. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și