În zorii acestei zile, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, prin bunăvoinţa unei familii care a acceptat donarea de organe şi ţesuturi, a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi. Prin efortul echipei de coordonare a spitalului din Baia Mare, coordonată de Dr. Andrei Mureşan – kdp şi Dr. Adriana Stoicovici – coordonator de transplant, transformarea suferinţei în speranţă pentru alţi oameni a putut fi dusă mai departe de echipele de prelevare ficat ale IC Fundeni (Dr. Vasile Lungu, Dr. Gheorghe Potlog, as. Rodica Dinu) , rinichi de la ICUTR Cluj (Dr. Dan Pop), precum şi de echipa prelevare ţesuturi a Spitalului Clinic Colentina (Dr. Andrei Nica, Dr. Dan Bucur, Dr. Răzvan Stoica, Dr. Manuel Sava).

“Mulţumim din suflet familiei donatoarei şi ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa deciziei dificile pe care au avut puterea să o ia, dar care a adus bucuria vieţii pentru multe alte familii. Astfel, un pacient aflat în suferință a beneficiat de un transplant de ficat realizat cu succes de echipa Dr. Vlad Braşoveanu, la Institutul Clinic Fundeni. În acelaşi timp, la ICUTR Cluj, alţi doi pacienţi au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi. Corneea se va transplanta la Spitalul Militar din Bucureşti, ajutând alţi doi pacienţi să aibă un viitor mai bun. Un număr şi mai mare de pacienţi vor avea posibilitatea să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii prin transplant de ţesut osteotendinos.

Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate, precum şi conducerilor unităţilor sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant”, spun reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și