În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 1.567 cazuri de COVID-19 în județ, din care 21 în focare, în Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Coltău și 1.546 în afara focarelor. Asta înseamnă o incidență de 2,95 fără focare și 2,99 cu focare, însă cea cu focare este cea luată momentan în considerare. Astăzi, 15 februarie, avem mai multe localități în carantină zonală, respectiv comunele Poienile Izei și Gârdani, orașul Seini, întreaga comună Recea și localitatea Remetea Chioarului.

În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație, cu o tendință clară de creștere față de începutul weekendului, dar sub ziua de ieri. Urmează, evident, Sighetu Marmației, respectiv, în ordine, orașul Baia-Sprie și Vișeu de Sus, comuna Recea, orașele Seini, Tăuții Măgherăuș și Borșa și comunele Satulung, Remetea Chioarului, Groși, Șișești și Dumbrăvița și orașele Cavnic și Târgu Lăpuș.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre un oraș și patru comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. Acestea sunt, în ordine, comunele Recea și Remetea Chioarului, cu o incidență de peste 7 cazuri la mia de locuitori, comuna Poienile Izei, cu o incidență mai mare de 6, dar sub 7, comunele Gârdani și Groși, orașul Seini și municipiul Baia Mare, cu cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, orașele Tăuții Măgherăuș și Baia-Sprie și comunele Satulung, Bicaz și Dumbrăvița, cu o incidență mai mare de 4, dar sub 5, respectiv comunele Ardusat, Săcălășeni, Bogdan Vodă, Șișești și Leordina și orașul Cavnic, cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4.

Așadar, avem două unități administrativ-teritorială (UAT) cu incidența de peste 7, o UAT-uri cu o incidență mai mare de 6, dar sub 7, patru UAT-uri cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, cinci UAT-uri cu o incidență mai mare de 4, dar sub 5 și încă șase UAT-uri cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4. Acest lucru înseamnă un total de 18 UAT-uri în care incidența este mai mare de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Totodată, mai avem și 20 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem numai șase UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni, respectiv Oarța de Jos, Petrova, Boiu Mare, Coroieni, Vima Mică și Budești. Ca atare, a crescut numărul cazurilor la nivel județean, în unele UAT-uri crescând incidența destul de mult. În prezent, avem mai multe localități carantinate zonal, respectiv comunele Poienile Izei și Gârdani, orașul Seini, întreaga comună Recea și localitatea Remetea Chioarului.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a doua, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

Baia Mare se află peste pragul de 5 cazuri de COVID-19 la mie. Cinci comune în top 5. Vezi situația pe localități

Baia Mare se află peste pragul de 5 cazuri de COVID-19 la mie. Cinci comune în top 5. Vezi situația pe localități

Baia Mare se află peste pragul de 5 cazuri de COVID-19 la mie. Cinci comune în top 5. Vezi situația pe localități

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet