Incidentul a avut loc vineri, 23 iunie, în jurul orei 13.00, pe bulevardul Unirii din Baia Mare. Martorii au povestit îngroziţi ce au văzut, conform colegilor de la Adevărul.

Ei au arătat că un grup de cetăţeni de etnie romă, încărcaţi cu bagaje, au blocat accesul unei uşi, iar când şoferul le-a cerut să permită accesul şi altor călători, aceştia au devenit agresivi.

„Aveau mai multe găleţi cu bureţi (ciuperci, n.r.). Vorbeau în autobuz că au venit cu trenul, deci veneau de la ţară de undeva. Şi-au pus găleţile în uşă şi nimeni nu a mai putut urca sau coborî din cauza lor.

În staţie, şoferul a coborât la ei şi le-a spus să se dea la o parte, să facă loc şi altora, dar l-au înjurat. Atunci el a zis că cine are bilet să rămână în autobuz, iar cine nu, să coboare. Au sărit atunci pe el, erau vreo trei bărbaţi şi mai mulţi copii şi femei”, povesteşte un martor.

Acesta a mai arătat că l-au lovit cu pumnii pe şoferul de la Urbis, iar acesta a căzut jos şi şi-a pierdut cunoştinţa.

„De la uşa din spate până la cea din mijloc l-au lovit cu pumnii, aici a căzut jos, s-a lovit cu capul de autobuz şi şi-a pierdut cunoştinţa. O femeie de pe trotuar, care a spus că e medic, a încercat să-l ajute şi a sunat la poliţie, însă între timp, agresorii au plecat”, a mai povestit martorul.

Ulterior a ajuns şi poliţia la faţa locului, dar şi o ambulanţă, care l-a luat pe şofer şi l-a transportat la spital.

citește mai multe detalii pe adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și