Ieri, 25 iunie, a fost finalizată extinderea adăpostului public al câinilor fără stăpân. Astfel, noua locație de cazare cuprinde un număr de 84 de cuști noi amplasate pe o platformă betonată, construite la standarde europene.

Investiția, demarată în urmă cu aproximativ un an, a fost blocată la un moment dat din cauza noilor prevederi legale impuse de Guvernul României. În urma realizării lucrărilor, Baia Mare va fi un municipiu mai sigur din punct de vedere al câinilor fără stăpân. Asta deoarece cuștile nou construite pot caza până la trei patrupezi, într-o perioadă de maximum o lună, fiind rezolvată problema câinilor fără stăpân din Municipiul Baia Mare.

„Este o investiție care ține de extinderea ecarisajului, a zonei în care aducem câinii fără stăpân din Municipiul Baia Mare. Este o problemă gravă pe care trebuie să o gestionăm. Capacitatea vechiului ecarisaj și-a atins cota maximă. De o foarte bună perioadă de timp nu mai puteam să ducem niciun câine în acel loc și s-a decis extinderea lui cu aproape 90 de unități în care să fie cazați acești câini. Asta înseamnă undeva la 300 de câini care ar urma să fie cazați în condiții civilizate, să fie monitorizați de fundațiile și iubitorii de animale. În primul rând mă interesează ca toți membri comunității să participe la a aduna câinii care sunt în zonele orașului, să dea un sprijin autorității locale, să ne sesizeze unde sunt astfel de situații pentru a interveni foarte rapid ca cel puțin într-un interval scurt de timp, maxim o lună să putem să curățăm orașul de câini și să-i aducem în acestă zonă nouă, cu condiții foarte bune pentru cazarea acestora. Suntem unul dintre orașele care atât prin parteneriatele pe care le-am avut dar și din perspectiva sumelor alocate pentru o minimă îngrijire a câinilor ne aflăm într-o zonă de model pentru alte autorități locale”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Investiția, realizată la standarde europene, este certificată și de către specialiștii care se ocupă îndeaproape de problema câinilor fără stăpân.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet