Ieri, 7 iunie, la Baia Sprie, poliţiştii rutieri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic a unui autoturism despre care se deţineau date şi informaţii că ar fi folosit la transportul ţigărilor de contrabandă.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor rutieri, dimpotrivă, a accelerat, astfel încât poliţiştii au pornit în urmărirea lui. Pe strada Gutinului conducătorul auto şi-a abandonat maşina şi a fugit.

La faţa locului a fost solicitat sprijinul ofiţerilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Contrabandei, care au intervenit pentru continuarea cercetărilor.

În urma percheziţiei efectuată asupra autoturismului, a fost identificate 7 500 pachete cu ţigări, produse accizabile care trebuie plasate sub un regim vamal şi care proveneau din contrabandă.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea identificării tuturor participanţilor la activitatea infracţională şi a tragerii acestora la răspundere penală.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet