Proiectul cuprinde, printre altele, punerea în valoare a monumentelor istorice, dar și modernizarea totală a zonei, prin plantarea de arbori, dotarea cu mobilier urban precum corpuri de iluminat pe stâlpi ornamentali, bănci pentru ședere, panouri de afișaj stradal.

”Am dat startul proiectului care va schimba înfățișarea centrului istoric din orașul nostru! Dorim să revitalizăm zona centrală și să creștem atractivitatea ei, atât pentru comunitatea locală, cât și pentru turiști, prin susținerea dezvoltării de funcții specifice unei astfel de zone cum ar fi activități culturale, sociale, comerciale și turistice.

Proiectul redă zonei aspectul urban de piață publică modernă, cu păstrarea elementelor valoroase din centrul istoric. Punem în valoare monumentele istorice din zonă: Biserica Catolică, Biserica Reformată, Primăria și implicit toate casele vechi a căror fațadă păstrează elemente arhitecturale valoroase.

Acest proiect, alături de cel care vizează extinderea și modernizarea cladirii fostului cinematograf, vor oferi o nouă și împrospătată față zonei istorice a orașului.

Proiectul prevede un areal de 2630 mp spații verzi din suprafața totală a terenului asupra căruia se intervine. Se plantează 55 de arbori la balot (până la 2 m înălțime), se păstrează o parte din cei existenți și se construiește o a doua fântână, în linie cu cea existentă.

Noua piațetă pietonală se va dota cu mobilier urban precum corpuri de iluminat pe stâlpi ornamentali, bănci pentru ședere, panouri de afișaj stradal. Avem speranța că propunerea arhitecților care au lucrat la acest proiect va plăcea băisprienilor, iar rezultatul final va fi un câștig pentru toată comunitatea”, se precizează într-o postare pe pagina Baia Sprie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet