Naționala masculină începe pe 10 ianuarie campania de calificare la Campionatul Mondial din 2021, găzduit de Egipt. În prima etapă va fi un turneu în Italia, cu Georgia, Kosovo și țara gazdă (10-12 ianuarie). Merge mai departe doar echipa care va câștiga grupa. De la Minaur sunt convocați trei jucători: Călin Căbuț, Tudor Botea și Andrei Buzle.

Un alt jucător care lipsește este Tomas Cip, sportivul din Cehia urmând să participe cu naționala țării sale la turneul final al Campionatului European, care începe joi. Din lotul Cehiei a făcut parte și Milan Kotrc, dar el nu a fost reținut în lotul Cehiei pentru turneul final. Milan este în Baia Mare și se pregătește alături de colegii săi de la club.

Doi dintre sportivii de la Minaur au probleme de săntătate: Alexandru Csepreghi mai are de stat după ce a suferit o ruptură musculară. El va fi prezent pe 14 ianuarie la Constanța, la meciul de retragere al lui Laurențiu Toma, dar nu va putea evolua. Cu probleme este și Daniel Bera, care a suferit o fractură la deget.

Primul meci de pregătire se va consuma sâmbătă, acasă, cu CSU Cluj Napoca (ora 12.00). Mai apoi, pe 17 ianuarie va avea loc un meci în deplasare, cu Potaissa Turda, iar în perioada 23-24 ianuarie să avem un turneu în Baia Mare, la care vor participa: CSM Reșița, CS Minaur, Potaissa Turda și CSU Suceava.

Primul meci oficial din acest an va fi pe 30 ianuarie, pe teren propriu, cu SCM Politehnica Timișoara, în etapa a 15-a din Liga Zimbrilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și