Un astfel de mic succes a fost obţinut ieri, când Judecătoria Baia Mare a emis mandat de arestare preventivă pe numele unui băimărean bănuit de comiterea unui furt calificat.

Furtul a fost reclamat la finalul lunii octombrie, cînd proprietarul unei locuinţe a constatat faptul că, în cele 4 ore cât a lipsit de acasă într-o dimineaţă de luni, persoane necunoscute au pătruns în locuinţă folosind chei potrivite şi i-au sustras toate bijuteriile din aur. Prejudiciul reclamat de victimă era de 30.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale au reuşit să identifice persoanele bănuite de comiterea furtului şi să recupereze o parte din bunurile sustrase. Mai mult, în urma unei percheziţii domiciliare la locuinţa unuia dintre presupuşii autori, un bărbat de 39 de ani, au găsit şi „instrumentele” folosite în astfel de metodă de furt.

Poliţiştii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte două persoane care au participat la activitatea infracţională au fost identificate de poliţişti şi au fost date în consemn la punctele de trecere a frontierei, întrucât acestea se sustrag urmăririi penale.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și