Ieri, 13 decembrie, poliţiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare au fost sesizați despre comiterea unei înşelăciuni prin metoda „Accidentul”.

O femeie în vârstă de 74 de ani din municipiu a declarat că a fost contactată telefonic de către o persoană necunoscută care a anunţat-o că fiul ei a fost implicat într-un accident de circulație și pentru clarificarea aspectelor legale este necesară suma de 2500 de euro. Femeia nu a avut întreaga sumă cerută, însă a depus 1000 euro într-un cont bancar. Ulterior și-a dat seama că a fost înșelată și a anunțat poliția.

Polițiștii au întocmit dosar penal și desfășoară cercetări în vederea recuperării prejudiciului, identificării autorilor și tragerii acestora la răspundere.

Poliţiștii vă recomandă să fiţi întotdeauna vigilenţi când primiţi astfel de apeluri telefonice. Solicitaţi interlocutorului cât mai multe detalii cu privire la evenimentul invocat pentru a putea verifica ulterior dacă informaţia transmisă a fost adevărată sau nu (localitatea de producere a evenimentului, spitalul unde sunt internate victimele, date de contact, etc.) şi efectuaţi aceste verificări înainte de a vira banii solicitaţi.

NU VĂ LĂSAŢI ÎNŞELAŢI!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet